Ripple als betalingsprotocol

Weinig mensen zien dat Ripple meer is dan alleen een cryptomunt om in te beleggen. En dat is jammer, want wie de Ripple wel wil zien als betalingsprotocol (of eigenlijk een transactieprotocol) kan aan de hand van de vele voordelen beter bepalen of Ripple een interessante investering is.

 

Wat doet Ripple?

Het Ripple Transactie Protocol (RTP) doet een aantal zaken:

  • Het maakt transacties sneller;
  • Het doet transacties veiliger;
  • Het maakt transacties goedkoper.

Wanneer je bijvoorbeeld geld naar de andere kant van de wereld wil sturen, ben je veel tijd en kosten kwijt. Ripple bespaart op kosten doordat je geen koersverschillen betaalt (Ripple gebruikt haar eigen valuta XRP als brug tussen verschillende valuta).

 

Banken sluiten zich massaal aan

Ripple is niet gedecentraliseerd. Dat betekent dat ze zich niet richt op partijen buiten de overheden en banken om en dus ook geen bedreiging vormt in die zin.

Het is nog beter, want banken sluiten zich massaal aan bij Ripple. 15 van de 50 bekende grootbanken werken middels het RTP van Ripple en dat biedt veel vertrouwen.

Mochten overheden ooit hun grip op cryptocurrencies verstevigen, dan weet je dat je met Ripple goed zit.

 

Goed uitgedacht

Alles aan de Ripple is goed uitgedacht. Zo is ze sneller dan Bitcoin (1.500 transacties per seconde tegenover 15) en kost ze veel minder energie. Als betaalmiddel is Bitcoin al lang niet meer geschikt, maar Ripple kan dat nog wel overnemen.

Juist doordat de munt zo goed is uitgedacht, zijn de verwachtingen van Ripple heel erg hoog.

 

Instappen?

Wil jij ook profiteren van Ripple? Dan kun je vandaag nog instappen door via websites als Litebit.eu voordelig en met iDeal Ripple (XRP) aan te schaffen. Lees in dit artikel hoe je dat doet.