Ripple nu 4e cryptomunt

De cryptocurrency achter de techniek Ripple (XRP) is qua marktwaarde nu de 4e cryptomunt ter wereld. Het laat Litecoin achter zich en heeft alleen nog Bitcoin, Bitcoin Cash en Ethereum boven zich te dulden.

 

Opmerkelijk

De groei van Ripple is opmerkelijk te noemen. Ripple bestaat namelijk al sinds 2004 (toen nog de naam RipplePay) en is sinds 2012 actief als technologie voor banken. Het Ripple Transactie Protocol dient voor snellere en makkelijkere transacties. Maar liefst 15 van de 50 grootbanken gebruiken op dit moment Ripple.

 

Ripple versus Bitoin

De Bitcoin blijft nog altijd (veruit) de grootste cryptocurrency. Ze heeft een marktwaarde van zo’n 238 miljard euro en wordt door Ethereum gevolgd met 85 miljard. Bitcoin Cash telt 26 miljard en staat daarmee op de derde plaats.

 

Koop jij Ripple?

Wil jij mee profiteren van de huidige koersen en je vermogen zien groeien? Dan zijn er twee opties:

  1. Ripple kopen
  2. Ripple traden

Als je Ripple koopt ben je vooral uit op een investering op de lange termijn. In 2018 wordt er veel verwacht van Ripple, maar die trend kan zomaar doorgaan in 2019 of 2020. Ook kan de trend omslaan.

Wanneer je wil traden in Ripple, kun je inspelen op koerswisselingen. Je kan daar veel geld mee verdienen, maar ook loop je veel risico. Het is dan heel verstandig om je van tevoren goed in te lezen en geen onnodige risico’s te nemen.